Straf met uitstel voor stoot tegen neus van agent

Beeld ter illustratie. De rechtbank legde een bijkomende straf met uitstel op.
Wannes Nimmegeers Beeld ter illustratie. De rechtbank legde een bijkomende straf met uitstel op.
Een 43-jarige man uit Deinze heeft een celstraf met uitstel gekregen nadat hij zich wel erg agressief gedroeg toen de politie hem in 2017 wilde arresteren. De agent kreeg tijdens de worsteling een stoot tegen de neus.

De man was niet opgezet toen de politie hem naar de combi wilde brengen. “Hij begon in het rond te schoppen, waarna de agenten hem op de rug legden”, volgens de procureur. Bij de worsteling kreeg de agent een klap tegen zijn neus. “Het gebeurde allemaal onder invloed van drank en nu drinkt hij geen druppel meer”, verzekerde de advocaat van de man.

In januari werd de man veroordeeld tot een voorwaardelijke straf voor slagen en verwondingen aan zijn eigen moeder onder invloed van drank. Omdat die feiten volgens de verdediging bij de weerspannigheid hoorden, vroegen ze om geen effectieve celstraf erbovenop uit te spreken. De rechtbank besloot om een bijkomende celstraf van acht maanden met uitstel uit te spreken. Als de beklaagde zich aan strenge voorwaarden houdt, moet hij dus niet naar de gevangenis. Hij moet wel een boete van 208 euro betalen.