Stem Ooidonkroute tot wandelroute van het jaar

Het kasteel van Ooidonk.
Toerisme Leiestreek. Het kasteel van Ooidonk.

De Ooidonk wandelroute werd door Toerisme Oost-Vlaanderen genomineerd als wandelroute van het jaar. 

Volgens Toerisme Leiestreek is de Ooidonkroute in Deinze een vaste waarde in de top vijf van meest verkochte en gedownloade wandelroutes in Oost-Vlaanderen. Dat hoeft niet te verbazen want de route van 7,5 km staat bol van het moois met onderweg ook troeven zoals Maaigemdijk - verkozen als mooiste plekje van Deinze - en Vosselare Put. De startplaats bevindt zich aan de parochiekerk in de Ooidonkdreef en de route loopt rond het kasteel Ooidonk, voorbije het kasteelpark door de Leiemeersen en naar de Oude Leie. De route is toegankelijk voor kinderwagens en honden zijn er toegelaten.

De andere genomineerden zijn de Asselkouterroute, de Muziekbosroute, de Stropersbosroute en de Oude Kalevalleiroute. Stemmen voor de Ooidonkroute of een van de andere vier genomineerden kan via de volgende link: https://www.tov.be/nl/formulier/wat-je-favoriete-wandelroute. Wie zijn of haar stem uitbrengt, maakt kans op een wandelpakket. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.