Stad overweegt regenboogzebrapad

Jong N-VA ziet graag ergens een regenboogzebrapad verschijnen in Deinze.
Anthony Statius Jong N-VA ziet graag ergens een regenboogzebrapad verschijnen in Deinze.
De jongerenafdeling van N-VA Deinze-Nevele pleit voor de aanleg van een permanent regenboogzebrapad. Zo’n zebrapad staat symbool voor verdraagzaamheid. Burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) laat weten dat er eentje komt in Deinze.

In het kader van de Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie op vrijdag 17 mei vraagt Jong N-VA Deinze-Nevele de aanleg van een permanent regenboogzebrapad in Deinze. “Het is jammer dat er vandaag de dag nog steeds mensen moeite hebben met het accepteren van een andere geaardheid of genderbeleving”, zegt voorzitter Aëlon Messiaen. “Eveneens blijven de zelfdodingscijfers van holebi’s in ons land heel hoog. Met andere woorden, een krachtig signaal is nog steeds nodig, ook voor de zelfacceptatie van holebi- en transjongeren. Met een zebrapad in de kleuren van de regenboog, het symbool van de holebigemeenschap, vragen we dan ook het volledige jaar hiervoor aandacht en niet enkel in de week van 17 mei. Brussel, Antwerpen, Hasselt en Sint-Niklaas gingen ons al voor, en binnenkort ook Westerlo.”

Het idee werd door gemeenteraadslid Bart Vermaercke (N-VA) in februari voorgelegd maar dit werd toen afgewezen. “”Het is een goed voorstel en we zijn ondertussen bezig met de voorbereidingen voor de aanleg van zo’n zebrapad. Waar het precies zal komen, dat werd nog niet bepaald”, zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V).
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.