Stad blijft scoren bij ondernemers

Centrummanager Chris Verghote (centraal) met Vincent Van Straten en Laura De L'Escraut van Domestic Services, Lieven Verzele van Outlet by Grusenmeyer, Ekrem Cabar en Halim Delany van Mobilepoint en Liselot Simoens en Maura Cornelis van Beautaniq.
Foto Anthony Statius Centrummanager Chris Verghote (centraal) met Vincent Van Straten en Laura De L'Escraut van Domestic Services, Lieven Verzele van Outlet by Grusenmeyer, Ekrem Cabar en Halim Delany van Mobilepoint en Liselot Simoens en Maura Cornelis van Beautaniq.
Deinze scoort bij ondernemers. Zo komt er onder meer een schoonheidssalon en een hersteldienst voor gsm's.

De campagne 'Start je droomzaak in Deinze' heeft weer enkele ondernemers naar het centrum gelokt. Dat zijn er intussen al 30 sinds de oprichting van vzw Deinze Winkelstad.


Zo openen Liselot Simoens en Maura Cornelis op 16 januari het schoonheidssalon Beautaniq in de Tolpoortstraat. "We inspireren ons op salons uit Londen en Los Angeles, dus geen klassiek salon", zegt Liselot, die al 11 jaar als zelfstandige schoonheidsspecialiste werkt. "Je kan er terecht voor verzorgingen en workshops. We hebben speciale merken voor lichaam en huidverzorging."


Verder openen Ekrem Cabar en Halim Delany een filiaal van Mobilepoint in de Kortrijkstraat 29. Daar kan je terecht voor herstel en onderhoud van smartphones, maar ook voor accessoires en refurbished (eerder gebruikt, maar na opknapbeurt weer als nieuw, red.) gsm's. Domestic Services opent haar 74ste vestiging in de Gentstraat en Flore Cassiers komt met Corpus kinesitherapie naar de Kortrijkstraat. Eerder opende Vaporshop een filiaal in de Kortrijkstraat en verhuisde Lieven Verzele Outlet by Grusenmeyer verderop in de Tolpoortstraat.


"Er zijn nog mogelijkheden", zegt centrummanager Chris Verghote. "Zo zoeken we nog een leuke hamburgerzaak, een extra bruine kroeg, een skateshop, een sportwinkel, een winkel voor kinderkledij en een sneaker store."


Info: www.beleefdeinze.be en www.facebook.com/deinzewinkelstad. (ASD)