Spartathlon-loper Joris legt 121 kilometer af tijdens nachttraining: “Geen moment alleen gelopen”

Joris na zijn eerste rondje door Wontergem.
Anthony Statius Joris na zijn eerste rondje door Wontergem.
Joris Beaumon is geslaagd in zijn opzet. Ter voorbereiding van zijn deelname aan de Spartathlon - 246 lopen van Athene naar Sparta - in september, liep de Wontergemnaar tussen zaterdagavond en zondagochtend 121 kilometer in twaalf uur tijd. “De eerste uren zijn voorbijgevlogen dankzij het gezelschap van mijn dorpsgenoten en vrienden”, zegt Joris.

Zaterdagavond om 20 uur vertrok ultraloper Joris Beaumon voor een nachttraining van twaalf uur. Tientallen supporters, dorpsgenoten, familieleden en vrienden kwamen naar het supportersdorp in de basisschool van Wontergem om de man aan te moedigen en het startschot werd gegeven door tienkamper Thomas Van der Plaetsen en burgemeester Jan Vermeulen (CD&V). Telkens Joris over de speelplaats liep, kreeg hij een hartverwarmend applaus.

Lopen in gietende regen

“De training is zeer goed meegevallen”, zegt Joris zondagochtend, nadat hij twaalf uur aan een stuk heeft gelopen, waarvan de laatste drie uur in de gietende regen. “De eerste uren zijn voorbijgevlogen want dan kreeg ik gezelschap van tientallen lopers en fietsers. Tot mijn grote verbazing zijn er ook ‘s nachts mensen die mij kwamen vergezellen. Sommigen zijn zelfs speciaal opgestaan om een rondje mee te lopen, echt fantastisch.  In het begin heb ik aan een rustig tempo gelopen, zodat iedereen meekon maar ‘s nachts en zondagochtend heb ik het tempo wat opgedreven. Ongeveer halverwege kreeg ik het even moeilijk, maar dankzij de steun van mijn supporters was ik er snel weer door. Dit was de ideale training voor de Spartathlon. Ik heb mijn materiaal en voeding kunnen testen en ik heb de nacht en slechte weersomstandigheden kunnen doorstaan. Ik ben klaar voor Griekenland.”

De opbrengst van de nachtloop gaat naar Back on Track, het fonds van Thomas Van der Plaetsen, dat kankerpatiënten steunt tijdens hun behandeling. Sponsoring kan nog steeds door te storten op het rekeningnummer BE60 9730 2758 0770. 

Joris Beaumon kreeg net voor de start nog knuffels van zijn zonen. Ook burgemeester Jan Vermeulen en tienkamper Thomas Van der Plaetsen kwamen hem aanmoedigen.
Anthony Statius Joris Beaumon kreeg net voor de start nog knuffels van zijn zonen. Ook burgemeester Jan Vermeulen en tienkamper Thomas Van der Plaetsen kwamen hem aanmoedigen.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.