Smaakboot meert aan

Tijdens de 'Week van de Smaak' die nog loopt tot 23 november, meert de Smaakboot aan in Eeklo en Deinze. Deze boot legt een culinair traject af tussen twee ankersteden. De veertig passagiers die een ticket wonnen, genieten aan boord van een driegangenlunch met Belgische vis in de hoofdrol. Topchefs zorgen voor een menu, terwijl wetenschappers en vissers vertellen over vis en de Belgische visserij. Morgen vaart de boot van Brugge naar Eeklo onder begeleiding van chef Karen Keygnaert van A'Qi. Bij aankomst in Eeklo is er een lezing over Meetjeslandse streekproducten in de bibliotheek. Donderdag vaart de boot verder de Leie af tot aan het Deinse Sint-Poppoplein onder begeleiding van chef David Bertolozzi van Berto. Bij aankomst in Deinze vertelt Anja Blondeel van Velt in de Brielmeersen alles over wilde kruiden en over de cruciale rol die bijen spelen bij de groei ervan. Meer info via www.weekvandesmaak.be en www.vistournee.be. (ASD)