SK Deinze stap dichter bij grote voetbaltempel

CLUB KOOPT VOETBALTERREIN EN STADIONGROND

Een eerste aanzet: zo zal de nieuwe tribune van SK Deinze er gaan uitzien.
Repro Statius Een eerste aanzet: zo zal de nieuwe tribune van SK Deinze er gaan uitzien.
De stad Deinze verkoopt het voetbalterrein en de aanleunende stadiongrond aan tweedeklasser SK Deinze. Dat brengt voorzitter Denijs Van De Weghe een stap dichter bij zijn droom om het stadion uit te breiden met nieuwe tribunes, een hotel en zelfs een recreatiecomplex.

De verkoop van het voetbalterrein en de stadiongrond van SK Deinze, met een oppervlakte van 18.757,85 m², ligt ter goedkeuring voor op de gemeenteraad van dinsdag 12 april. In januari kreeg voorzitter Denijs Van De Weghe al een stedenbouwkundige vergunning voor de bouw van nieuwe tribunes in het Burgemeester Van de Wielestadion. Zo komen er 4.225 nieuwe zitplaatsen, 2.716 nieuwe staanplaatsen en twintig plaatsen voor mensen met een rolstoel bij. Samen met de 840 die er al zijn, maakt dat een totaal van 8.140 plaatsen. De club koopt nu voor 500.000 euro het A-terrein en de omliggende grond langs de Stadionlaan en het Schipdonkkanaal. Nu kunnen de werken in principe van start gaan.


"SK Deinze wil vooruit en de investeerders van het project zitten te wachten op de volgende stap", zegt Jan Vermeulen. "Daarom willen wij de grond zo snel mogelijk aan de club verkopen. Het gaat om het voetbalterrein en de omliggende grond. De jeugdkantine, jeugdterreinen en de parking horen hier niet bij."

Sportgebonden

"Het uiteindelijke doel is om een totaalbeleving rond het stadion te creëren met een hotel, winkels en diensten. Het gaat hier voor alle duidelijkheid niet om een derde shoppingpark, want de winkels zijn allemaal sportgebonden. Om dit mogelijk te maken, zijn we bezig met een verzoek aan de provincie Oost-Vlaanderen om het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) te wijzigen. Zo kan er residentiële woningbouw en verblijfsrecreatie gerealiseerd worden. Wanneer deze RUP-wijziging er komt, wordt de prijs van de grond verhoogd met 1 miljoen euro, te betalen in vier schijven van 250.000 euro. Deze verkoop is een win-winsituatie. Naast de inkomsten van de verkoop worden de onderhoudskosten overgeheveld naar de club. Onze stad zal vooral kunnen profiteren van de meerwaarde die dit project biedt. Voorzitter Denijs Van de Weghe neemt hier een grote verantwoordelijkheid en hij trekt vele investeerders naar onze stad. Wij kunnen dit project alleen maar toejuichen. De RUP-wijziging proberen wij nog binnen deze legislatuur rond te krijgen en ik zal blij zijn als het project af is in 2020-2026."