SK Deinze heeft vergunning voor nieuwe tribunes

Een simulatiebeeld van de nieuwe tribune van SK Deinze.
Foto Anthony Statius Een simulatiebeeld van de nieuwe tribune van SK Deinze.
SK Deinze-voorzitter Denijs Van De Weghe heeft een stedenbouwkundige vergunning te pakken voor de bouw van nieuwe tribunes in het Burgemeester Van de Wiele-stadion. Later komt er ook een recreatiecomplex met hotel, ondergrondse parking en appartementen langs het Schipdonkkanaal

"We hebben nu alleen nog maar een bouwvergunning in handen voor het zetten van nieuwe tribunes", zegt Denijs Van De Weghe. "Zo komen er 4.225 nieuwe zitplaatsen, 2.716 nieuwe staanplaatsen en twintig plaatsen voor mensen met een rolstoel bij. Samen met de 840 die we al hebben, maakt dat een totaal van 8.140 plaatsen. De gronden zijn momenteel nog van de stad, maar zodra we ze kunnen kopen met recht van opstal, beginnen we aan de werken. De kans bestaat dat we na het huidige seizoen al beginnen aan de tribune voor de jeugdkantine. Ook aan de kant van de brandweerkazerne en de kant van het Schipdonkkanaal komen nieuwe tribunes. Die worden zes meter hoog en maken van het voetbalplein een arena. We willen klaar zijn met de werken tegen de lente van 2018, wanneer we opnieuw onze licentie voor tweede klasse aanvragen."


"Het kostenplaatje voor de tribunes bedraagt 5,4 miljoen euro. Naast de tribunes zijn er plannen voor een hotel op de hoek uitkijkend over het Schipdonkkanaal. Daarnaast komt een gebouwencomplex met horeca, sportwinkels, een bowlingzaal en fitnessclub. Het is de bedoeling dat de projectontwikkelaar uiteindelijk de kostprijs van de tribunes terugbetaalt. Maar voor het hotel en de andere gebouwen hebben we voorlopig nog geen bouwvergunning. De site ligt in een recreatiezone en moet eerst een andere bestemming krijgen." (ASD)