Sinterklaas leest kwartiertje voor in Leieparel

Sinterklaas leest voor uit zijn redelijk groot sprookjesboek.
Anthony Statius Sinterklaas leest voor uit zijn redelijk groot sprookjesboek.

Sinterklaas en zijn zwarte pieten doen meer dan enkel snoep uitdelen. In basisschool Leieparel kwamen de sint dinsdagochtend een kwartiertje voorlezen uit het “redelijk groot sprookjesboek”. 

“Met een knipoog naar Ketnet, waar Sinterklaas openlijk sprak over zijn “redelijk groot sprookjesboek” en in het kader van het jaarthema van de school leesplezier kwam sinterklaas met zijn zwarte pieten langs op de Vrije Basisschool Leieparel in de Kaaistraat. De sint meerde met zijn boot aan naast het Sint-Poppoplein en trok dan te voet naar de school, waar hij eerst op de speelplaats een kwartiertje kwam voorlezen.

Dit past perfect in het jaarthema van de school, die dit schooljaar meedoet aan Kwartierlezen en waar iedere dag na de middag een kwartier gelezen wordt”, zegt directeur Franky De Graeve. “Voor de kleuters wordt dagelijks een voorleeskwartiertje ingelast. De sint looft natuurlijk dit initiatief en komt zelf het voorbeeld geven.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.