Sint-Hendrik wint zestiende kanorace

De roeiers van Leiepoort campus Sint-Hendrik winnen de beker.
Anthony Statius De roeiers van Leiepoort campus Sint-Hendrik winnen de beker.
De zestiende interscholen regatta in Deinze.
Anthony Statius De zestiende interscholen regatta in Deinze.
De zestiende kanorace op de Leie in Deinze.
Anthony Statius De zestiende kanorace op de Leie in Deinze.
De zestiende interscholen regatta in Deinze.
Anthony Statius De zestiende interscholen regatta in Deinze.
Leiepoort campus Sint-Hendrik heeft de zestiende interscholen-regatta van Deinze gewonnen. De leerlingen en leerkrachten legden het parcours op de Leie af in 13 minuten en 19 seconden.

Op woensdagmiddag namen vier middelbare scholen van Deinze het tegen elkaar op in de jaarlijkse kanowedstrijd op de Leie. De zestiende editie werd gewonnen door Leiepoort campus Sint-Hendrik en zij gingen met de wisselbeker Guido Andries naar huis. Op de tweede plaats volgde het Erasmusatheneum met een tijd van 13.21 minuten, op de derde plaats gevolgd door VTI Deinze (13.39) en het rijtje werd afgesloten door Leiepoort campus Sint-Theresia (14.20). Leiepoort campus Sint-Vincentius was dit jaar niet van de partij.

Deze kanorace werd in het leven geroepen door wijlen Guido Andries en is geïnspireerd op ‘The boat race’, de legendarische roeiwedstrijd Oxford-Cambridge, die ieder jaar in maart plaatsvindt op de Thames in Londen. Ze wordt al enkele jaren verdergezet door Sofie Steyaert, Nina Vaernewyck en Efram Vansuypeene.

Info: www.facebook.com/KanowedstrijdDeinze. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.