Schooltje Wontergem doet het voortaan als ‘Wonterwijs’

De leerlingen van Wonterwijs met het nieuwe logo.
Anthony Statius De leerlingen van Wonterwijs met het nieuwe logo.
Wonterwijs. Dat is de nieuwe naam van de basisschool in Wontergem. “De naam heeft meerdere betekenissen: we zijn hier in Wontergem, elk kind is een wonder, we geven onderwijs en het is hier vooral zeer wijs", zegt directrice Inneke De Regge.

In aanwezigheid van de ouders werd zondag de nieuwe naam van het schooltje van Wontergem bekendgemaakt. Vanaf 1 september gaan de leerlingen niet meer naar basisschool Onze-Lieve-Vrouw, maar wel naar Wonterwijs. “Het schooltjes van Wontergem is verbonden met de schooltjes van Grammene en Gottem”, zegt Inneke De Regge. “De afdelingen van Grammene en Gottem smelten vanaf 1 september samen in de nieuwbouw in Gottem en deze school krijgt de nieuwe naam De Kerselaar. Daarom vonden we het een ideaal moment om ook het schooltje van Wontergem een nieuwe, frisse naam te geven. Er werd ook een nieuw logo ontworpen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.