Scholieren testen nieuw fietspad uit

De leerlingen van De Sterrebloem tijdens hun testritje.
Foto ASD De leerlingen van De Sterrebloem tijdens hun testritje.
De leerlingen van basisschool De Sterrebloem hebben gisterenochtend het nieuwe fietspad langs Vaart linkeroever uitgetest. De kleurrijke bende verzamelde aan de Bananenbrug in Deinze en reden in colonne naar hun schooltje in Meigem.

De fietspool van De Sterrebloem uit Meigem heeft gisteren officieel het langverwachte fietspad ingefietst. Het fietspad verbindt Deinze voortaan met Meigem langs Vaart Linkeroever. "Iedere dinsdag en vrijdag organiseren we een fietspool van de Markt in Deinze tot in Meigem", vertelt communicatieverantwoordelijke Veerle Hillaert.


"Nu kan dit op een aangename, veilige en vlotte manier en daar zijn de kinderen en ouders blij om. Als milieubewuste school worden de kinderen, ouders en begeleiders zo veel mogelijk aangezet om op een duurzame manier naar school te komen. Dat kan al stappend, fietsend of via carpooling. Zo draagt De Sterrebloem haar steentje bij aan een beter klimaat."


"Het is ook een gezonde portie beweging", pikt begeleider Yannick in. "Gezellig ook om bij te praten met de kinderen en de collega's. We halen ook heel wat auto's uit het verkeer en verminderen het fileleed, wat de veiligheid voor fietsers dan weer ten goede komt." (ASD)