Schildpadden moeten snelheidsduivels afremmen

Dit weekend gingen de vrijwilligers affiches ronddelen in Sint-Martens-Leerne.
Anthony Statius Dit weekend gingen de vrijwilligers affiches ronddelen in Sint-Martens-Leerne.
In het straatbeeld van Deinze verschenen de voorbije dagen oranje affiches met daarop een schildpad en de woorden ‘graag traag, dank u’. Met deze actie willen het comité Veilig Fietsen Deinze - Het land van Nevele (VFD) en beweging.net automobilisten aansporen om zich aan de snelheidsregels te houden.

 “Met deze actie willen we samen een aanzet geven om het snelle verkeer te temperen, om de veiligheid te verhogen en om zo de woonkwaliteit in de straat te verbeteren”, zegt initiatiefnemer Marc De Schrijver (CD&V). “Meteen willen we ook een krachtig signaal geven aan het stadsbestuur dat het ons menens is met onze terechte bezorgdheid. We trekken de straat op en bellen aan bij de inwoners met de vraag of ze onze affiches op een duidelijk zichtbare plaats willen hangen. Daarnaast verspreiden we ook een strooifolder met meer uitleg over de actie.” 

Vorige week gingen de leden van VFD en beweging.net al rond in Petegem, Astene, Vinkt en Nevele en dit weekend kwamen Sint-Martens-Leerne en Bachte-Maria-Leerne aan de beurt. Wie een affiche wil, kan contact opnemen via vanlerberghe.marleen@telenet.be of marc.deschrijver@deinze.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.