Schilderij brandende Notre-Dame wordt geveild in bekende kunstgalerij

Jan Vermeulen met het schilderij van Francois Pycke.
Anthony Statius Jan Vermeulen met het schilderij van Francois Pycke.
Het schilderij ‘L’Ilumination de Notre-Dame à Paris’ van de Deinse burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) wordt geveild in de bekende kunstgalerij De Vuyst in Lokeren. De veiling vindt plaats op zaterdag 18 mei.

Het schilderij van een brandende Notre-Dame, dat burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) enkele dagen voor de echte brand in de Franse kathedraal, in zijn bureau in het stadhuis hing, zal nog een aardig centje opbrengen. De Deinse burgervader liet vorige week weten dat hij het schilderij van de Gentse kunstenaar Francois Pycke, dat hij als achttienjarige student kreeg van zijn ouders, zou laten veilen en dat zal gebeuren op zaterdag 18 mei. 

“Er was veel interesse voor mijn initiatief en zo kreeg ik al reactie van Isabelle Ruyffelaere, de vrouw van Francois Deren, de Franse ereconsul in Gent”, zet Jan Vermeulen. “Het schilderij zal officieel geveild worden in de gerenommeerde kunstgalerij De Vuyst in Lokeren. De opbrengst gaat naar de heropbouw van de Notre-Dame in Parijs.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.