Schilderij brandende Notre-Dame geveild voor 3.024 euro

Jan Vermeulen met het schilderij van Francois Pycke.
Anthony Statius Jan Vermeulen met het schilderij van Francois Pycke.
De ‘brandende’ Notre-Dame, het schilderij dat in het bureau van burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) hing, werd zaterdag in het veilinghuis De Vuyst in Lokeren, geveild voor 3.024 euro. De onbekende koper zal het werk waarschijnlijk schenken aan het mudel.

3.024 euro. Zoveel heeft het schilderij ‘L’illumination de Notre-Dame à Paris van de Gentse kunstenaar François Pyke opgebracht. Naar aanleiding van de brand in de Parijse kathedraal besliste Jan Vermeulen om het schilderij, dat hij een paar dagen voor de brand in zijn bureau in het stadhuis had opgehangen, te veilen voor het goede doel. De burgemeester had het schilderij van zijn ouders gekregen, toen hij was afgestuurd. 

Het werk van de Leieschilder werd zaterdag door een onbekende koper gekocht in het veilinghuis en kunstgalerij De Vuyst in Lokeren. De opbrengst van het schilderij wordt geschonken aan de Koning Boudewijnstichting, waar een rekening is geopend voor de restauratie van de afgebrande Parijse kathedraal. De koper zal op zijn beurt het werk waarschijnlijk schenken aan het mudel.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • chris delanghe

    ziekelijk. Nog het canvas niet waard waarop dit geklungeld is...

  • WILLY ZACHEL

    3,50 € was meer realistisch geweest of toch maar gewoon de vuilbak in !

  • Jean-Pierre Vercruysse

    zou er nooit willen voor betalen!