Schepen De Reu kookt voor KSA Ahoy Vinkt

Foto Anthony Statius

De Deinse schepen van Jeugd Rutger De Reu (CD&V) trok op zondag februari zijn koksmuts aan voor KSA Ahoy Vinkt. Samen met voorzitster van de Jeugdraad Sarah Vanoverbeke kookte hij een winterbarbecue voor de volledige leidingsploeg.


"Tijdens de eerste Nacht van de Jeugdbeweging op 21 oktober bewees KSA Ahoy Vinkt dat ze de meest mondiale leiding van Deinze had", zegt De Reu. "Ze slaagden er in een pluchen kieken, symbool van kippenstad Deinze, in vier weken tot in Montevideo, Uruguay te brengen. Deze tocht van meer dan 11.000 kilometer leverde hen deze originele prijs op."


Op het menu stond een winterbarbecue met verse groentjes. "We hebben een eenvoudig menu gekozen, zo kunnen ze niet teveel misdoen, maar het is wel een leuke manier om te tonen dat ze de inzet van de jeugdbewegingen appreciëren", zegt Jan Vande Casteele van KSA Ahoy Vinkt.


(ASD)