Rustige Bloedprocessie door Meigem-dorp

Traditioneel stappen heel wat inwoners mee in de stoet.
Anthony Statius Traditioneel stappen heel wat inwoners mee in de stoet.
De 73ste Heilig-Bloedprocessie lokte iets minder volk dan anders naar Meigem-dorp. De jaarlijkse stoet bleef gelukkig wel gespaard van de regen. "We zijn op zoek naar vrijwilligers voor volgend jaar en oude foto's voor onze jubileumeditie in 2019", zegt voorzitter Geert De Ketelaere.

Het eerste weekend van juli staat in Meigem bekend als het weekend van de Heilig-Bloedprocessie. Honderden inwoners lopen mee in de religeuze optocht die taferelen uit het Oude en nieuwe testament uitbeelden. Door het kwakkelweer was er iets minder volk dan anders, maar de optocht bleef deze keer gespaard van de regen. Niet zoals drie jaar geleden, toen alles op het laatste moment nog werd afgeblazen.


"Ik ben zeer tevreden met de opkomst en het is leuk om te zien dat er nog altijd veel enthousiasme is om ook mee te doen", zegt voorzittet van het comité Geert De Ketelaere. "Toch wil ik nog een warme oproep doen zodat we ook volgend jaar voldoende vrijwilligers hebben om mee te stappen. In 2019 gaan we iets speciaals doen, want dan vieren we ons 75-jarig bestaan. We zijn hiervoor op zoek naar foto's uit de oude doos, dus wie foto's heeft mag altijd contact opnemen", besluit Geert.


Wie foto's heeft, kan een seintje geven via voorzitter@vccosmos.be of 0476/83.99.06.


 (ASD)

Ook de jeugd werd ingeschakeld om mee te stappen in de Heilig-Bloedprocessie.
Anthony Statius Ook de jeugd werd ingeschakeld om mee te stappen in de Heilig-Bloedprocessie.