Ropeskippingclub The Handles bestaat twintig jaar: “Dromen van een eigen sportzaal”

Deinse ropeskippers gaan zaterdag touwtjespringen op de Markt

Het bestuur van RSC The Handles.
rv Het bestuur van RSC The Handles.
The Handles bestaan 20 jaar.
rv The Handles bestaan 20 jaar.
RSC The Handles viert op zaterdag 18 mei haar twintigjarig bestaan met demonstraties op de Markt van Deinze. Iedereen is vanaf 14 uur welkom om de ropeskippers aan het werk te zien.

The Handles werd opgericht door Deinzenaren Mario De Jans en Carine De Smet, de ouders van Mathias De Jans die dertig jaar geleden als een van de eersten begon met ropeskipping. Vroeger was ropeskipping onderdeel van een turnclub, maar Maria, Carine en Mathias hadden het idee dat er een zelfstandige club moest ontstaan die enkel ropeskipping aanbiedt. Onder de slagzin ‘We can handle it’ zag de club in 1999 het levenslicht en het ledenaantal is ondertussen gegroeid van 70 naar 250 leden.

De club heeft ondertussen ook al een indrukwekkend palmares opgebouwd. De skippers van The Handles behaalden al heel wat podiumplaatsen op menig EK en WK en zo sprongen ze bijvoorbeeld al in de Verenigde Staten, Canada, Zuid-Afrika, Hong Kong, Shanghai en vele landen in Europa. De club is ook gekend voor haar jaarlijkse eetfestijn in de Brielpoort en daarnaast organiseert men ook een spaghettiavond, clubdag, stageweekend voor de competitie en een of meerdere competities.

“Ons doel is om alle leden een actieve en kwalitatieve sportieve opleiding te geven en dit binnen een leuke en gezinsvriendelijke clubsfeer”, zegt Lana Van Speybroeck. “Voor ons zijn recreatie en competitie even belangrijk. Iedereen moet zich thuis voelen en de kans krijgen om zijn of haar grenzen te verleggen.”

The Handles hebben ook dromen voor de toekomst. “Momenteel trainen wij op verschillende locaties en scholen in Deinze waaronder campus Peter Benoit, Vti, Leiepoort campus Sint-Hendrik, basisschool De Driessprong en in Machelen. Logistiek brengt dit wat kleine problemen met zich mee. Bovendien heeft niet elke zaal de grootte van een wedstrijdveld. Onze grote droom is een eigen sportzaal en hiervoor kijken we alvast uit naar de realisatie van het masterplan Palaestra.”

Om de twintigste verjaardag te vieren zullen de ropeskippers van The Handles op zaterdag 18 mei hun talenten tonen op de Markt. Vanaf 14 uur kan je er terecht voor leuke demonstraties, proefjes voor jong en oud, leuke gadgets, een drankje en nog veel meer. Aan nostalgie geen gebrek want tijdens de demonstraties wordt er uiteraard gesprongen op muziek uit 1999. Om 16.30 uur sluiten de senioren af met hun versie van Romeo & Julia. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.