Roger Van Driessche (103) is oudste Deinzenaar

Roger Van Driessche toont fier zijn diploma van oudste Deinzenaar.
Foto Anthony Statius Roger Van Driessche toont fier zijn diploma van oudste Deinzenaar.
Roger Van Driessche, beter bekend als de 'professor', heeft op woensdag 29 november zijn 103de verjaardag gevierd in rusthuis Ten Bosse. Hiermee is Roger officieel de oudste inwoner van Deinze en hij kreeg van burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) een diploma.

De stad Deinze heeft een nieuwe oudste inwoner. Oscar Van Neste overleed op zaterdag 25 november op 105-jarige leeftijd en hiermee is Roger Van Driessche met zijn 103 lentes de oudste inwoner. Op zijn verjaardagsfeest las hij zelf de brief van het Belgische vorstenpaar voor en sloot deze af met zijn favoriete leuze 'pief poef paf'.


Roger werd op 29 november 1914 geboren tussen de soep en de patatten in een restaurant in Overslag. Hij doctoreerde in de kunstgeschiedenis en studeerde af als architect. Vandaar de bijnaam 'de professor'. Hij was zeven jaar lector aan de KU Leuven en voerde ook restauratiewerken uit aan de Sint-Pieterskerk in Gent.


De laatste vijf jaar verblijft hij in Ten Bosse. Daar wandelt hij nog vaak in de tuin en voedert er de vogels, gehuld in een Russische 'berenmuts'. Roger heeft twee kinderen, acht kleinkinderen en dertien achterkleinkinderen.


(ASD)