Rode Kruis Deinze lanceert nieuwe sticker met Playmobil-figuurtjes

De vrijwilligers van Rode Kruis Deinze verkopen de eerste stickers aan leden van het stadsbestuur en aan Prins Canteclaer Amaury Wullaert.
Anthony Statius De vrijwilligers van Rode Kruis Deinze verkopen de eerste stickers aan leden van het stadsbestuur en aan Prins Canteclaer Amaury Wullaert.
Rode Kruis Deinze begint op donderdag 25 april met zijn stickerverkoop. Op de nieuwe stickers prijken Playmobil-popjes die voor het eerst werden omgetoverd in een Rode Kruis-vrijwilliger. “Voor slechts 5 euro steun je alle activiteiten van onze lokale afdeling", zegt communicatieverantwoordelijke Kelly Dierick. 

De stickerverkoop van het Rode Kruis loopt van donderdag 25 april tot en met donderdag 9 mei. Ook de 54 vrijwilligers van de Deinse afdeling trekken gedurende twee weken de baan op en zij leggen graag uit wat er met die 5 euro gebeurt.

Gratis EHBO-cursussen

“De opbrengst gaat integraal naar onze lokale Deinse afdeling”, zegt Kelly Dierick. “Met die financiële steun bemannen we met ons team van vrijwilligers elk jaar ongeveer zeventig preventieve hulpposten in Deinze zodat mensen met een gerust hart naar die evenementen kunnen gaan. Ook de aankoop van al het verzorgingsmateriaal gebeurt vanuit onze eigen fondsen en we hebben ook een eigen uitleendienst, die ervoor zorgt dat mensen aan een zeer schappelijk tarief medisch hulpmateriaal zoals rolstoelen, krukken en ziekenhuisbedden kunnen lenen. En dan zijn er ook nog de bloedinzamelingen: jaarlijks krijgen we zo'n 1.100 bloeddonoren over de vloer, goed voor 500 liter bloed. Ten slotte proberen we onze gemeenschap ook aan te zetten tot het leren van eerste hulp met onze jaarlijkse gratis cursus.”

Op de stickers prijken voor het eerst Playmobil-figuurtjes. De stickers kan je kopen bij de vrijwilligers of online via www.koopdesticker.be. De eerste stickers werden verkocht aan burgemeester Jan Vermeulen, schepenen Johan Cornelis en Filip Vervaeke en Prins en Prinses Canteclaer Amaury Wullaert en Tamara Peeters. 

De nieuwe Rode Kruis-sticker.
rv De nieuwe Rode Kruis-sticker.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.