Repair Café in Belga Business Center

Deinze: de leden van JNM Leievallei met Jef Donné (20) (derde van rechts).
Anthony Statius Deinze: de leden van JNM Leievallei met Jef Donné (20) (derde van rechts).
JNM Leievallei en Belga Business Center houden op zaterdag 24 november tussen 9 en 13 uur een Repair Café in het Belga Business Center langs de Gaversesteenweg in Deinze. Elektriciens, naaisters, IT’ers en fietsenmakers staan er klaar om bezoekers te helpen bij alle mogelijke reparaties.

Het Repair Café van Deinze verhuist dit jaar van het Brielpaviljoen naar het Belga Business Center van ondernemer Lard Vanobbergen. “We gooien ontzettend veel weg”, zegt Lard. “Ook voorwerpen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. Bij Belga Business Center draait op 24 november alles om repareren. Bezoekers krijgen er gereedschap en materiaal ter beschikking om, met hulp van deskundigen, hun kapotte spullen te repareren. Alles waar wat aan hapert - kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, computers - krijgt in het Repair Café een tweede leven.”

De organisatie is in handen van JNM Leievallei en Belga Business Center, met de steun van Netwerk Bewust Verbruiken, The Upgraders en Via Vélo. Meer info via lard@belgabusinesscenter.be of www.belgabusinesscenter.be/repaircafe.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.