Rechter beveelt plaatsbezoek in shoppingcenter Driespoort

Blok A met Albert Heijn staat er volgens enkele buurtbewoners onwettig. Volgens Driespoort is de volledige site vergund.
Foto Anthony Statius Blok A met Albert Heijn staat er volgens enkele buurtbewoners onwettig. Volgens Driespoort is de volledige site vergund.
Er is nog steeds geen definitief vonnis in de zaak rond het shoppingcenter Driespoort in Deinze, dat volgens sommigen afgebroken moet worden. De rechter beval dinsdag in een tussenvonnis dat er op 5 november een plaatsbezoek moet gebeuren.

Het shoppingcenter zou gebouwd zijn zonder een geldige vergunning. Die werd drie keer goedgekeurd door de deputatie, maar telkens vernietigd door de Raad voor Vergunningsbetwisting. De laatste vergunning kwam er pas eind 2017 terwijl het gebouw al in 2015 afgewerkt was. Ook die wordt nog aangevochten voor de Raad voor Vergunningsbetwisting.

Toch werd er volgens advocaat Sammy Bouzoumita, die projectontwikkelaar De Kortrijkse Toren vertegenwoordigt, enkel gebouwd wanneer er een vergunning was.

Een buurvrouw van het winkelcomplex en de oprichter en voormalige eigenaar van D-Shopping in de Guido Gezellelaan Patrick Piens stelden zich burgerlijke partij. Volgens de vrouw zorgt de Driespoort voor te veel overlast en Piens vraagt een vergoeding voor de geleden commerciële schade. 

De rechter moet beslissen of er overtredingen zijn begaan en of het winkelcomplex moet worden afgebroken, zoals een buur vraagt. Maar de rechter beval dinsdag in een tussenvonnis dat er eerst een plaatsbezoek moet gebeuren in het gebouw. Dat zal doorgaan op 5 november. Daarna kan de gerechtelijke procedure verder gaan.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Hilde Schepens

    Ik persoonlijk vind dat de driespoort moet blijven,het is er gezellig winkelen.ik versta niet dat 2 personen willen dat het afgebroken moet worden.dat die ene persoon dan verhuist naar waar het wel rustig is.tegenwoordig kunnen mensen tegen niks meer.denk dat die persoon misschien al zelfs stiekem daar al heeft winkelen.ik hoop dat alles blijft zoals het nu is en dat het winkelcentrum mag blijven.grtjs