Raadsleden Minnens en Van de Moortele vragen uitzondering op tonnagebeperking aan station

“Laat privébussen terug door Stationsstraat rijden”

Buschauffeur Nicholas De Groote, Tess Minnens en Sören Van de Moortele.
Anthony Statius Buschauffeur Nicholas De Groote, Tess Minnens en Sören Van de Moortele.
Gemeenteraadsleden Tess Minnens (Open Vld) en Sören Van de Moortele (Wakker Deinze) stellen voor om privébussen komende van Gent terug via de Stationsstraat naar het station te laten rijden. “De buschauffeurs moeten nu een te lange omweg maken via de Sint-Martinus-rotonde”, klinkt het.

Tess Minnens en Sören Van de Moortele – allebei kandidaten op de lijst van Open Deinze – doen een concreet voorstel om het privé busvervoer vlotter naar het station te laten rijden.

“Nicholas De Groote, buschauffeur voor Heyerick, Keolis, sprak me aan over de problematiek waar hij en zijn collega’s dagelijks mee geconfronteerd worden”, zegt Tess Minnens. “Ik moet vier keer per dag aan het station zijn”, aldus De Groote. “Komende vanaf de E17 is dit geen probleem, maar wel wanneer je uit de richting van Gent komt via de N43. Sinds kort werd in de Stationstraat aan het knooppunt met de Gentstraat een tonnagebeperking verboden voor +3,5 ton ingevoerd, uitgezonderd voor lijnbussen. Aangezien ik niet voor De Lijn werk, ben ik verplicht om volledig rond te rijden naar het rondpunt aan Sint-Martinus om daarna via de Volhardingslaan en de Gaversesteenweg naar het station te rijden. Dat vind ik een beetje belachelijk. Wij verliezen enorm veel tijd en we moeten noodgedwongen tweemaal dezelfde lus door het centrum maken, wat een vlotte doorstroom  ook niet ten goede komt.”

“De private busfirma Heyerick doet vele ritten van en naar scholen, bedrijven en industriezones”, zegt Sören. “Ze vangen de gaten op van het openbaar vervoersnetwerk. Ze zorgen voor de toegang tot tewerkstelling en opleiding door het vervoeren van arbeiders, bedienden en schoolgaande jeugd. Wij pleitten dan ook voor een uitzondering op de tonnagebeperking voor privé busvervoer zoals voor het openbaar vervoer.” “Daarbovenop willen we aan het station de busstroken toegankelijk maken voor privévervoer”, vult Minnens aan. “Vandaag moeten de privébussen voor laden en lossen op de openbare weg blijven staan en dat is een gevaarlijke situatie. Het voorstel ligt op het bureau van de burgemeester. Wij hopen voor Nicholas, zijn collega’s en hun vele reizigers dat we snel een oplossing vinden.”

“We gaan dit voorleggen aan de verkeerscommissie, het voorstel is zeker bespreekbaar,” laat burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) weten.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.