Provincie subsidieert campagne rond randparkings

Archiefbeeld: de RAC-parking.
Anthony Statius Archiefbeeld: de RAC-parking.
De stad Deinze krijgt van de provincie Oost-Vlaanderen een subsidie van 10.000 euro voor de sensibiliseringscampagne ‘Parkeren op de rand maakt winkelen plezant’. “De campagne wordt in april gelanceerd”, zegt schepen van Lokale Economie Bruno Dhaenens (Open Deinze).

De provincie Oost-Vlaanderen geeft 136.155,06 euro aan 27 projecten ter ondersteuning van de detailhandel. Lokale besturen, middenstands- en handelsverenigingen ontvangen een projectsubsidie voor de professionalisering en de promotie van de lokale detailhandel. Ook de stad Deinze is bij de gelukkigen en ontvangt een subsidie van 10.000 euro voor de sensibiliseringscampagne ‘Parkeren op de rand maakt winkelen plezant.’ Dat laat gemeenteraadslid Bart Vermaercke (N-VA) weten.

“Samen met de vzw Deinze Winkelstad zijn we bezig met een campagne om onze randparkings in the picture te zetten”, zegt Bruno Dhaenens. “Veel details kan ik nog niet kwijt, maar ik kan al zeggen dat er kaarten zullen gemaakt worden met daarop alle parkings en alle handelszaken in Deinze. Daarnaast zullen er ook borden in het straatbeeld komen die de weg naar de parkings zullen wijzen. De campagne zal in de lente gelanceerd worden.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.