Powerstroke strikt 'Slongs' voor nieuwe cd

Powerstrokezanger Bavo Coene en Slongs Dievanongs, samen op het podium.
Foto Geert Lippens/Repro KVZ Powerstrokezanger Bavo Coene en Slongs Dievanongs, samen op het podium.
De Meetjeslandse metaltrots Powerstroke heeft voor zijn nieuwe plaat niemand minder dan 'Slongs Dievanongs' weten te strikken. De Antwerpse hip-hopdiva rapt alsof haar leven ervan afhangt op 'Omissa'. Als haar agenda het toelaat, trekt ze zelfs komende zomer mee op tournee.

Powerstroke viert het tienjarig bestaan met een vijfde plaat 'Omissa'. "Dat is de vrouwelijke vorm van onderwerping in het Latijn", zegt gitarist en oprichter Maarten Geeraerts. Met Slongs Dievanongs hebben ze een allesbehalve onderdanige vrouw weten te strikken om mee te rappen op hun nieuwe plaat. "Slongs is fantastisch", zegt Maarten. "Ze smijt zich volledig. Zowel op de plaat als live op het podium. Eerst zou hip-hoplegende Ice T meerappen op een tweetal nummers, maar toen die afzegde, hebben we voor Slongs gekozen. We hebben er nog geen spijt van gehad."


De plaat krijgt intussen zeer lovende kritieken. "We hebben een negen op tien gehad in Rock Tribune, zowat het grootste metalblad van de Benelux. Dat is meer dan de nieuwe plaat van Channel Zero." Stiekem dromen ze bij Powerstroke dan ook al van een fantastische festivalzomer. "We zijn aan het onderhandelen met Graspop. Dat zou heel fijn zijn. Als het zover komt, gaat Slongs gewoon mee op het podium. Als haar agenda het toelaat natuurlijk."


De cd van Powerstroke ligt pas eind januari in de rekken, maar lezers van Het Laatste Nieuws die er nu al eentje willen, kunnen een e-mail sturen naar dimebagmaarten@hotmail.com. Voor 15 euro krijg je de nieuwe plaat en een t-shirt van Powerstroke.


(KVZ)