Politie koopt nieuwe superflitser van 60.000 euro

Politiezone Deinze-Zulte investeert opnieuw in camera's. In het najaar van 2017 komen er twee ANPR- en een mobiele flitscamera bij. De zone investeert 140.000 euro.

Bestuurders die graag het gaspedaal intrappen kijken vanaf volgend jaar beter uit in Zulte en Deinze. "Het zal door deze aankoop mogelijk zijn om snelheidscontroles uit te voeren op locaties waar we bijvoorbeeld niet kunnen parkeren met een voertuig. Het toestel zal steeds worden bemand en kan de snelheid in twee rijrichtingen meten", aldus Julie Van den Heede van de politiezone.

Naast de snelheidscontroles, zullen er ook op twee locaties camera's komen die nummerplaten kunnen lezen. Daarmee staan er vanaf volgend jaar op tien locaties ANPR's. "De bijkomende camera's zullen tussen de Oude Heirbaan in Gottem en de Oudenaardestraat in Zulte opgesteld worden", verduidelijkt Van den Heede. Voor burgemeester van Zulte Simon Lagrange zijn deze extra locaties een meerwaarde voor het verhogen van het veiligheidsgevoel. "Met deze extra camera's worden na de verbinding Olsene-Oeselgem en Machelen-Deinze nu ook de verbinding Zulte - Kruishoutem beter beveiligd." (TVPG)