Per ongeluk eigen moeder (86) doodgereden

ZOON (60) RAAKT SLACHTOFFER MET BULLDOZER OP TERREIN FAMILIEBEDRIJF

Voorgevel van het bedrijf Wonterspan in Wontergem.
Foto WSG Voorgevel van het bedrijf Wonterspan in Wontergem.
Op het terrein van houtverwerkingsbedrijf Wonterspan in Wontergem bij Deinze heeft een zestiger gisterennamiddag zijn 86-jarige moeder per ongeluk doodgereden met een bulldozer. De ex-eigenares was op bezoek in het familiebedrijf. "Hij had haar niet gezien", zegt de politie.

Wonterspan is sinds jaar en dag het familiebedrijf van de familie Ide uit Deinze. Het bedrijf is gespecialiseerd in het fabriceren van houtpellets, houtbriketten, houtspaanders en kattenbakvulling uit houtspaanders en zaagsel. De 86-jarige moeder van de huidige uitbaters liet het bedrijf enkele jaren geleden over aan haar zonen. Gisteren bracht ze een bezoekje aan het bedrijf.


Terwijl de vrouw over het terrein wandelde, was een van haar zonen (60) met een bulldozer aan het werk. "Hij had haar niet gezien toen het tot een aanrijding kwam", zegt de politie van zone Deinze-Zulte. De vrouw zat niet gekneld, maar raakte levensgevaarlijk gewond. De ambulanciers startten meteen de reanimatie. "Ze is met zware verwondingen en in kritieke toestand naar het UZ in Gent gebracht", aldus de politie. "Daar is ze later op de avond overleden aan haar verwondingen."


Volgens de politie is er geen sprake van kwaad opzet. Ook het parket gaat uit van een zeer spijtig ongeval.


De familie Ide bleef in het verleden ook niet gespaard van dramatische ongevallen.

Kleinzoon in coma na val

In januari 2015 viel Pascal Ide (29), de kleinzoon van het slachtoffer, acht verdiepingen naar beneden in Knokke voor de ogen van zijn moeder. Hij stond te bellen op het dak van een flatgebouw waar zijn ouders een appartement hadden toen hij van op een bankje uitgleed en over de leuning naar beneden viel. De jongeman bleef enkele weken in coma, maar overleefde het ongeval als bij wonder.