Peddelfeest op de surfput

Michael, Michiel, Arne, Lode en Mattijs zijn klaar voor de Summer SUP Games.
Foto Anthony Statius Michael, Michiel, Arne, Lode en Mattijs zijn klaar voor de Summer SUP Games.
Zestien teams nemen op zondag 14 augustus het tegen elkaar op tijdens de Summer Games van Windsurfing Deinze die in het teken staan van stand-up paddle boarden, kortweg SUP .

"Suppen is een redelijk nieuwe vorm van surfen waarbij je je voortbeweegt met een peddel", zegt voorzitter Luc De Cooman. "Met Windsurfing Deinze zijn we hier al een paar jaar mee bezig en we houden vaak SUP-tochten op de Leie. We willen het grote publiek leren kennismaken met deze leuke sport tijdens onze Summer Games. Er komt meer techniek bij kijken dan je zou denken, maar moeilijk is het niet. Wie een beetje sportief is, kan zeker meedoen", zegt voorzitter Luc De Cooman.

Opblaasbaar veld

"Op zondag 14 augustus houden we 's morgens een SUP polo tornooi waarbij een stuk van het water wordt afgezet met een opblaasbaar veld. Daarnaast zijn er ook nog de SUP race, SUP of war, SUP Inflate, een hindernissenparcours en een estafette. Voor de jongsten zal er aparte animatie en spelen zijn. Vanaf 19 uur is er de open fire barbecue gevolgd door een What's Sup Party.


Wie wil meedoen aan het SUP polo tornooi moet zich op voorhand inschrijven.Voor de andere spelen kan je je de dag zelf inschrijven vanaf 12 uur.


Voor meer informatie kan je terecht op de website www.windsurfingdeinze.be. (ASD)