Paul Van den Bremt bespreekt flora Lam Gods in mudel

Het Lam Gods in Gent.
RR Het Lam Gods in Gent.
Paul Van den Bremt schreef een boek over de flora op het Lam Gods.
rv Paul Van den Bremt schreef een boek over de flora op het Lam Gods.
Op uitnodiging van Natuurpunt komt bioloog Paul Van den Bremt op vrijdag 25 oktober naar het mudel om te spreken over de flora van het Lam Gods. Paul neemt de aanwezigen mee op een botanische uitstap door de wereld van de gebroeders van Eyck tijdens de late middeleeuwen.

Het middenpaneel van het Lam Gods toont een paradijselijke middeleeuwse tuin vol symboliek, een weelderig decor van planten en bloemen. Paul Van den Bremt, een bioloog met een zwak voor planten, ontdekte 75 soorten planten in het iconische schilderij. Samen met apothekeres Hilde Van Crombrugge ging hij op zoek naar de betekenis en de symboliek van deze flora.

De lezing is een samenwerking van mudel, Natuurpunt tussen Leie en Schelde, Davidsfonds Deinze, Dunsa, Heemkundige kring ‘het Land van Nevele’ en Erfgoed Deurle. De toegangsprijs bedraagt 5 euro en de lezing begint om 20 uur en duurt drie uur.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.