Parkzone De Ceder wordt stadsbos

Schepen van Stadsbos Bruno Dhaenens (Open Vld), Nico Vanclooster, projectmanager bij Ibens en burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) aan de vijver van De Ceder.
Anthony Statius Schepen van Stadsbos Bruno Dhaenens (Open Vld), Nico Vanclooster, projectmanager bij Ibens en burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) aan de vijver van De Ceder.
De stad Deinze heeft het bosje en de vijver achter De Nieuwe Ceder in Astene overgenomen. "De groene zone van De Ceder wordt een deel van het stadsbos, dat in zijn geheel in beheer komt van het Agentschap Natuur en Bos", zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V).

Bouwheer Ibens nv heeft het bos van De Ceder overgedragen aan de stad Deinze. Ibens is nu bezig met de bouw van twee appartementsblokken voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel naast het zorghotel en binnenkort  beginnen ze met de bouw van 33 assistentiewoningen middenin het parkbos achter De Nieuwe Ceder. Het parkbos rondom de nieuwe woningen wordt kosteloos  aan de stad overgedragen.

"Het parkbos van De Ceder wordt onderdeel van het stadsbos", legt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) uit. "De wandelpaden zullen hersteld worden en het bos krijgt een onderhoudsbeurt. De voorbije week hebben we 3,2 hectare grond verworven of aangekocht en hiermee komen we aan het beoogde doel van 55 hectare voor het volledige stadsbos. De stad zal nu de gesprekken opstarten met het Agentschap Natuur en Bos om het beheer van het bos aan hen over te dragen."

"Er moeten nog enkele obstakels worden genomen", zegt milieuschepen Bruno Dhaenens (Open Vld). "De stad wil een versnelde aanleg van de boswachtersdreef, want deze moet de beide bosgedeeltes met elkaar verbinden. Dat kan nu alleen via de Gampelaeredreef, maar we willen dit ook via een trage weg en een veilige oversteek van de Krekelstraat ter hoogte van de hoeve van de familie De Coster. Ook de situatie aan het Nieuw Goed te Parijs moet duidelijker en veiliger. Het bos is van iedereen en moet zo toegankelijk mogelijk gemaakt worden."
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.