Paarden- en hondenwijding aan kasteel Ooidonk

Na de wijding maakten de ruiters een jachtrit in de streek rond het kasteel Ooidonk.
Foto Statius Na de wijding maakten de ruiters een jachtrit in de streek rond het kasteel Ooidonk.
Het Ruiterkomitee Deinze en de Wildbeheerseenheid Tussen Leie en Schipdonk organiseren op zondag 4 november de jaarlijkse Sint-Hubertusviering aan kasteel Ooidonk. “Er nemen zo’n 150 ruiters en 30 koetsen deel aan een van de mooiste jachtritten van het land", zegt voorzitter Tess Minnens. 

De Sint-Hubertusviering geeft traditioneel het startschot voor het herfst- en winterseizoen op het domein van kasteel Ooidonk en in de ruime regio van Sint-Martens-Leerne, Vosselare, Bachte-Maria-Leerne en Astene.

“Op het kasteeldomein vinden demonstraties met roofvogels en jachthonden plaats en in de wijde omgeving rond het kasteel kan iedereen de jachtrit aanschouwen”, zegt Tess Minnens. “Zo’n 150 ruiters en 30 koetsen nemen jaarlijks deel aan wat één van de mooiste jachtritten van het land moet zijn. Ons team probeert elk jaar, in samenwerking met vele landbouwers in de streek, compleet belangeloos een uitdagende en prachtige rit in elkaar te steken.”

Om 9.30 uur wordt de viering geopend door de Jachtmeesters van Arenberg en om 10 uur start de wijding van paarden en honden. Om 11 uur is er een spektakelshow met paard en roofvogels en een demonstratie met jachthonden en de ruiters worden om 12.30 uur terug verwacht aan het kasteel. Tussen 11 en 13 uur zijn er gratis ponytochten voor de kinderen. Er zijn drank- en eetstandjes voorzien. Meer info via www.ruiterkomiteedeinze.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.