Ouders en kindjes fietsen voor zuivere lucht

De Deinse fietsdelegatie van Filter Café Filtré.
Anthony Statius De Deinse fietsdelegatie van Filter Café Filtré.
De fietskaravaan van Filter Café Filtré is op zaterdag 6 oktober door Deinze gepasseerd. Een kleine dertig Deinzenaren sloot aan bij de groepering van bezorgde burgers die allemaal samen een traject tussen Oostende en Antwerpen afleggen met de fiets om te ijveren voor meer zuivere lucht en verkeersveiligheid aan de schoolpoorten. 

Het initiatief Filter Café Filtré heeft in zijn slotweekend Deinze niet links laten liggen. Deze groep van bezorgde ouders en burgers ijvert voor zuivere lucht en om dit symbolisch in de kijker te zetten werd er op zaterdag 6 oktober een ballon met zuivere lucht vanuit Oostende via Kortrijk, Deinze, Gent en Sint-Niklaas tot in Antwerpen vervoerd. De ballon werd telkens doorgegeven aan een andere groep fietsers. Vanop het Sint-Poppoplein vertrok een Deinse delegatie richting Astene. Op de Tolpoortbrug werden ze begroet door een erehaag van KSA Deinze.

"Met een kleine dertig ouders en kinderen zijn we al zeker tevreden", zegt Evert Wulfrank uit Bachte-Maria-Leerne, die verantwoordelijk is voor het traject van Deinze tot in Gent. "Wij namen de ballon over van een kleine delegatie uit Kortrijk en met burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) op kop reden we onder de vorm van een familietocht verder via de nieuwe fietssnelweg F7 tot in Astene. Op zondag 7 oktober wordt de A12 afgezet en dan wordt er van Antwerpen naar Brussel gefietst", aldus Wulfrank.

Op de Tolpoortbrug werden de fietsers aangemoedigd door leden van KSA Deinze.
Anthony Statius Op de Tolpoortbrug werden de fietsers aangemoedigd door leden van KSA Deinze.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.