Ongestoorde co-working in rustige woonwijk

Koen Ally in zijn co-workingruimte Ocho.
Foto Anthony Statius Koen Ally in zijn co-workingruimte Ocho.
Deinzenaar Koen Ally (36) bouwde een deel van zijn woning in Herpinsakker om tot een kleinschalige, maar gezellige co-workingruimte. "In Ocho (Spaans voor acht) is er plaats voor acht freelancers en creatievelingen. Ze kunnen er ongestoord werken met toch het nodige sociaal contact", zegt Koen.

Meer en meer startende ondernemers en freelancers troepen samen in één kantoorruimte. Ook in Deinze zijn deze co-working-ruimtes een opkomend fenomeen. Deinzenaar Koen Ally geeft er met Ocho een eigen toets aan door het kleinschalig en huiselijk te houden. Dat laatste mag je letterlijk nemen want Koen Ally bouwde een deel van zijn huis in Herpinsakker om tot een professionele werkruimte.


"Ik wil mij onderscheiden door gezelligheid", zegt Koen. "Dit huis was vroeger eigendom van burgemeester Maere en na zijn dood stond het meer dan twintig jaar leeg. We hebben de bovenverdieping volledig omgebouwd tot een co-working-ruimte. Er is werkruimte voor acht personen en verder zijn er twee vergaderzalen, een polyvalente ruimte voor workshops, een keuken en een badkamertje met sanitair."


"Waarom co-worken? Je kan ongestoord werken zonder afleidingen van thuis en er zijn goede verzieningen zoals een professionele printer." Vertelt Koen.

Sociaal contact

"Maar vooral het sociaal contact is belangrijk. Freelancers zijn eenzame dieren en hier kunnen ze advies en tips uitwisselen zonder op elkaars lip te zitten. Ik mik op een zo'n heterogeen mogelijke groep. Ik heb nu al interesse van een tolk, energieconsulent en een modeontwerpster. Ocho is van maandag tot en met zaterdag open van 8 tot 20 uur en een ondernemer betaalt 200 euro er maand." Laat Koen weten.


Voor meer info over het project van Koen info@ocho.be en 0474/58.75.92. De Ocho is gelegen in Herpinsakker 28/2 in Deinze. (ASD)