Nood aan een verfrissende duik? Vosselare Put is alvast blauwalgenvrij

De ideale plek om af te koelen: Vosselare Put.
Anthony Statius De ideale plek om af te koelen: Vosselare Put.
Waterpret aan Vosselare Put.
Anthony Statius Waterpret aan Vosselare Put.
Diederik (links) met zijn gezin en vrienden genieten even van de schaduw.
Anthony Statius Diederik (links) met zijn gezin en vrienden genieten even van de schaduw.
Er zijn nog maar weinig plaatsen waar je deze dagen aan de hitte kan ontsnappen. Gelukkig is er nog Vosselare Put waar je altijd een verfrissende duik kan nemen of waar je kan schuilen onder een van de hoge bomen op de oever.

Voor Diederik Van De Putte, zijn vrouw Evelyn en hun driejarig zoontje Nils is het veel te warm in de vlakke zon en dus genieten zij van de warmste dag van het jaar in de schaduw van een van de bomen. Ook hun vrienden Janus en Tinne en hun kinderen Jaana en Tinus komen er gezellig bij zitten. “Wij komen vaak naar Vosselare Put en we hebben een gezinsabonnement”, zegt Diederik. “Nu is het ons hier iets te druk, maar we genieten volop van het goede weer. Om af te koelen gaan we af en toe eens in het water.”

Voor uitbater Yves Lagrange zijn het gouden tijden. Donderdagmiddag liepen het graspleintje en het terras goed vol en ook in het water krioelde het van de zonnekloppers. “Hier geen blauwalgen te bespeuren, het water is van zeer goede kwaliteit en ideaal om in te zwemmen”, zegt Yves. “De opkomst valt overdag nog goed mee, want veel mensen vinden het te warm om buiten te komen. Maar tegen de avond is het hier een drukte van jewelste. Daarom nog eens de oproep aan iedereen om zoveel mogelijk met de fiets tot aan Vosselare Put te komen.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.