Nikky’s krijgt extra terras langs N43: “Nu wachten op terrasjesweer”

Annick Cocquyt en Alain Vylders aan hun tijdelijke terras langs de N43.
Anthony Statius Annick Cocquyt en Alain Vylders aan hun tijdelijke terras langs de N43.
Alain Vylders en Annick Cocquyt van tearoom Nikky’s mogen deze zomer hun terras uitbreiden naast de gewestweg (N43). “Vroeger mocht het niet, maar dankzij tussenkomst van de stad Deinze maakt de Vlaamse wegbeheerder een uitzondering vanwege de coronamaatregelen”, zegt Alain.

In de Gentstraat (N43) in Deinze staat sinds maandagavond een houten terras op de parkeerstrook tussen de rijweg en het fietspad, ter hoogte van tearoom Nikky’s. Vandaag mochten uitbaters Alain en Annick er voor het eerst hun klanten bedienen.

“Ik ben al jaren vragende partij voor een extra terras tijdens de zomermaanden”, zegt Alain. “Vorig jaar kwam er echter opnieuw een negatief advies van het Vlaams Gewest, de instantie die de weg beheert. Dit jaar heb ik de vraag opnieuw gesteld aan de stad Deinze en deze keer kwam er wel positief advies van Vlaanderen. Omdat ik door de coronamaatregelen capaciteit verlies, maakt men voor deze zomer een uitzondering en kan ik dus een extra terras plaatsen langs de gewestweg. Maandagavond heb ik samen met mijn schoonzoon Jonas De Vogelaere een houten terras met vier tafeltjes gebouwd. Nu nog hopen op mooi weer en we zijn helemaal vertrokken.”