Nieuwe kattenasiels gaan samenwerken

Foto Statius
Het Deinse kattenasiel 'Kat op de dool' (Katodd) en haar Nazarethse tegenhanger 'Kat zonder dak' slaan de handen in elkaar.

Katodd werd vorig jaar opgericht door Patricia Rotsaert en Magda Muylaert, die vroeger de vzw Dier onder dak (Dod) bestuurden. "Zoals algemeen geweten, hebben meningsverschillen geleid tot een breuk binnen Dod", zegt voorzitster van Kat op de dool Magda Muylaert.


"Met ons nieuw asiel zet ik de traditie verder en blijf ik de zwerfkattenproblematiek aanpakken. Hiervoor werk ik nog steeds nauw samen met de stad Deinze. Zij subsidiëren het steriliseren van de wilde zwerfkatten, die na de ingreep en in overleg met de buurtbewoners, terug in het wild worden losgelaten. Daarnaast blijf ik mij ook bekommeren om tamme zwerfkatten die we een nieuwe thuis proberen te geven. Ik blijf hameren op het 'no kill'-principe, ongeacht de leeftijd van het beestje, tenzij de kat besmet is", zegt Muylaert. "Via de gemeenschappelijke kennis Inge Sandberg zijn wij in contact gekomen met Katodd", zegt Luc Deschamps, Nazarethse schepen van Milieu en vrijwilliger bij het asiel Kat zonder dak. "Wij zijn operationeel sinds eind vorig jaar en hebben nu zo'n 10 vrijwillige leden. Plaatsen van zwerfkatten en sensibiliseren is het hoofddoel van beide verenigingen", zegt Deschamps. Op zaterdag 26 april geven de asiels, om geld in het laatje te brengen, een pastafestijn in zaal cc De Brouwerij in Eke. Info via www.katzonderdak.com en www.kat-op-de-dool-deinze.be. (ASD)