Nieuw gezicht en oude naam voor Nevels dorpscafé: ‘t Vedetje wordt opnieuw De Vischmijn

Tessa Leys in café De Vischmijn.
Anthony Statius Tessa Leys in café De Vischmijn.
Het bekende dorpscafé onder de kerktoren van Nevele heeft alweer een nieuwe uitbaatster. Tessa Leys uit Brugge nam op 15 augustus ‘t Vedetje over en veranderde de naam weer naar De Vischmijn. “Ik ben met open armen ontvangen in het dorp”, zegt Tessa.

Met Tessa Leys en haar vriend Francois Hurtekant heeft café ‘De Vischmijn’ nieuwe uitbaters. Nadat Eric Cleve en zijn vrouw Chantal in 2012 na dertig jaar met pensioen gingen, stonden er op enkele jaren tijd veel gezichten achter de toog. In 2015 veranderde Nancy Vande Ginste de naam naar ‘t Vedetje en in 2017 nam Ilse Descamps het café onder die naam over. Op 15 augustus 2019 gaf Ilse de fakkel door aan Tessa Leys, die de naam opnieuw veranderde naar De Vischmijn. 

“In de volksmond wordt altijd over café De Vischmijn gesproken en dus leek het een goed idee om die naam opnieuw te gebruiken”, zegt Tessa. “De naam verwijst naar de periode toen er nog een viswinkel naast het café was gevestigd. Ik heb het café leren kennen tijdens mijn vorige job. Achttien jaar lang ging ik de baan op voor een firma die caféspelen verhuurt. In een ver verleden ben ik ook nog cafébazin geweest in het Brugse en het begon opnieuw te kriebelen om opnieuw zelf achter de toog te staan. Francois en ik hadden hier onmiddellijk een goed gevoel bij. Het is een mooi café met toffe klanten, vlak in het centrum van Nevele. Ondanks het feit dat wij West-Vlamingen zijn, werden we hier onmiddellijk met open armen ontvangen. 

Aan het concept verandert niets: De Vischmijn blijft een gezellig volkscafé. De deuren gaan iedere weekdag open van 10 tot 22 uur en in het weekend is iedereen welkom vanaf 8.30 uur. De maandag is het gesloten.”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Alain Deneire

    Veel succes, 2 toffe mensen