Nieuw complex SK Deinze klaar in 2018

AMBITIEUZE VOORZITTER DENIJS VAN DE WEGHE HOOPT OP PROMOTIE NAAR TWEEDE KLASSE

Op de hoek aan het Schipdonkkanaal komt een hotel met 65 tot 85 kamers.
Anthony Statius Op de hoek aan het Schipdonkkanaal komt een hotel met 65 tot 85 kamers.
Een modern sport- en recreatiecomplex met hotel. Dat wil Denijs Van De Weghe, voorzitter van SK Deinze,tegen de zomer van 2018 maken van het Burgemeester Van de Wielestadion. Ambitieuze plannen, maar de ploeg hoopt dan ook door te stoten naar tweede klasse. Daarvoor moeten ze wel nog voorbij KVV Coxyde. Die ploeg twijfelt echter of ze wel een licentie zal aanvragen voor tweede klasse en dan ligt de weg open voor SK Deinze.

"In een eerste fase willen we een tribune van 1.868 zitplaatsen bijbouwen recht tegenover de brandweerkazerne", zegt Denijs Van De Weghe, naast SK Deinze-voorzitter ook Open Vld-gemeenteraadslid en topman bij Dakota. "Het is onze ambitie om over te gaan naar tweede klasse en daarvoor moeten we minimum over 1.500 overdekte zitplaatsen beschikken. Met de 800 zitplaatsen die we nu al hebben, halen we ruimschoots dit minimum. In een volgende fase zouden er nog eens 2.080 zitplaatsen bijkomen."

Zo moet het vernieuwde Burgemeester Van de Wielestadion aan de Stadionlaan er volgens de plannen van Denijs Van De Weghe tegen de zomer van 2018 uitzien.
Anthony Statius Zo moet het vernieuwde Burgemeester Van de Wielestadion aan de Stadionlaan er volgens de plannen van Denijs Van De Weghe tegen de zomer van 2018 uitzien.

Sportwinkels

Verder zijn er plannen voor een hotel op de hoek uitkijkend over het Schipdonkkanaal. Daarnaast komt een gebouwencomplex met horeca, sportwinkels, een bowlingzaal en fitnessclub. Alles dat met sport en recreatie heeft te maken. "Voor alle duidelijkheid: het is niet de bedoeling om er kledingzaken in onder te brengen", benadrukt Van De Weghe. "Het hotel zou zo'n 65 tot 85 kamers tellen en er is al heel wat interesse van verschillende ketens. In het hotel kunnen onder meer sportploegen terecht, maar ook buitenlandse zakenpartners. Onder het complex komt een parkeergarage met zo'n driehonderd plaatsen. Alle ideeën zijn samen met het architectenbureau van Hans Pappaert opgesteld in een dossier dat nu bij de stad Deinze ligt. Als alles groen licht krijgt, starten we begin 2017 met de bouw en dan zou alles klaar moeten zijn in de zomer van 2018."

Concurrent

De plannen voor het stadion van SK Deinze zijn erg ambitieus, maar de derdeklasser hoopt volgend seizoen dan ook opnieuw in tweede klasse te spelen. Met een achterstand van twaalf punten op leider KVV Coxyde is de weg nog lang, maar mogelijk moet Deinze niet eens kampioen spelen om te promoveren. Rony Hiele, voorzitter van KVV Coxyde, twijfelt immers nog om een licentie aan te vragen om in tweede klasse te mogen spelen. "We moeten die licentie ten laatste tegen 15 februari aanvragen, maar de financiële last is bijzonder zwaar. Alleen als we voldoende sponsoring vinden om de nodige investeringen te doen, is de aanvraag van een licentie mogelijk. Helaas hebben we in onze regio niet zoveel grote bedrijven", zegt Hiele.

Geen geld van stad

Het Deinse stadsbestuur juicht het initiatief van Van De Weghe alvast toe. "Het is een mooi en ambitieus project, maar er moet nog veel onderhandeld worden voor de bouwwerken concreet van start kunnen gaan", zegt sportschepen Norbert De Mey (Open Vld) en partijgenoot van Van De Weghe. "De site ligt in een zone van dagrecreatie en om dit project te kunnen realiseren, moet er een andere bestemming aan gegeven worden. Op dat gebied willen we er zeker aan meewerken, maar laat het duidelijk zijn dat de stad niet mee zal investeren. Met alle andere projecten die al op til staan in Deinze, is dat voor ons niet mogelijk."