New Harmony beboet, maar niet opnieuw gesloten

De uitbater van het populaire café New Harmony in Deinze moet 5.400 euro boete betalen nadat hij zijn klanten liet roken. De man stak zelf af en toe een sigaret op, zelfs toen hij net controle had.

De strafklacht kwam er in maart 2016, amper twee maanden na de overname van het café, dat oorspronkelijk gewoon Harmony heette. Politie-inspecteurs dienden ter plaatse te komen wegens klachten van overlast. De agenten stelden vast dat de cafébaas samen met zijn klanten aan het roken was. Bij een tweede controle, in juni 2016, werd opnieuw gerookt.

Zwaardere boete

Dat breekt de uitbater van het café nu zuur op: hij vroeg de opschorting, maar kreeg met 2.400 euro een zwaardere boete dan de 1.800 euro die gevorderd werd door het Openbaar Ministerie. De bvba achter het café moet 3.000 euro dokken. Al kon het allemaal nog erger: de milieurechter had hem een sluiting kunnen opleggen. Zijn centraal gelegen café, op de hoek van de Guido Gezellelaan en de Kalkhofstraat, is eerder gesloten wegens overlast. Het café werd in augustus 2016 een maand lang verzegeld door de burgemeester. (SVDA)