Na klacht: Open Deinze snoept zitje in politieraad af van N-VA

Rechts staat Bart Vandekerckhove.
RV Rechts staat Bart Vandekerckhove.
Bart Vandekerckhove van Open Deinze krijgt dan toch een zitje in de politieraad van Deinze. Hij pikt het zitje in van N-VA.

Tijdens de installatie van de gemeenteraad begin januari werden de vertegenwoordigers in de politieraad van de gefusioneerde politiezone Deinze-Zulte-Lievegem vastgelegd. Tijdens de verkiezing was er een gelijkheid van stemmen tussen een aantal raadsleden. Paul Soetaert van N-VA kreeg het zitje in de politieraad toegewezen, maar Bart Vandekerkhove diende daartegen klacht in bij de provincie. “We hebben nu ons gelijk gekregen”, zegt Bart Vandekerckhove. “Omdat een wettekst voorrang heeft op een omzendbrief, moet bij gelijkheid van stemmen het jongste raadslid gekozen worden. En dat ben ik. Daardoor treden nu drie verkozenen van Open Deinze toe tot de politieraad, en verliest N-VA er eentje. Ik ga nu graag met mijn collega’s Tess Minnens en Annie Mervillie in de politieraad zetelen. We willen verder pleiten voor meer verkeersveiligheid en een aanspreekbare, aanwezige politie in elke deelgemeente. De nieuwe politiezone is groot, maar de dienstverlening naar elke burger moet gelijk blijven”, besluit Vandekerckhove.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.