Na chaos gemeenteraadsverkiezingen: extra stembureaus in mei

Sportcomplex Palaestra.
rv Sportcomplex Palaestra.
Deinzenaren kunnen voor de verkiezingen van 26 mei in zes extra stembureaus terecht. Alle  inwoners van Petegem kunnen voor het eerst stemmen in sportcomplex Palaestra.  “We hebben lessen getrokken uit de gemeente- en provincieraadsverkiezingen in oktober. Toen ontstond er chaos in de Brielpoort door lange wachttijden”, zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V).

Op zondag 26 mei 2019 wordt er gelijktijdig voor het Europees parlement, de Kamer van volksvertegenwoordigers en het Vlaams parlement gestemd. De verkiezingen worden op niveau van het kieskanton in plaats van het gerechtelijk kanton georganiseerd. Kieskanton Deinze wordt gevormd door de gemeenten Deinze en Zulte, met Deinze als hoofdplaats. In de fusiestad Deinze worden 42 stembureaus in 17 lokalen georganiseerd en in Zulte worden er 17 stembureaus in 4 kieslokalen georganiseerd.  

“Er komen zes extra stembureaus in Deinze” zegt burgemeester Jan Vermeulen. “Inwoners van Petegem-aan-de-Leie brengen hun stem uit in sportcomplex Palaestra en in de deelgemeenten Astene, Vinkt en Bachte-Maria-Leerne plannen we telkens een extra stembureau in. We hebben lessen getrokken uit de organisatie van de gemeenteraad- en provincieraadsverkiezingen op 14 oktober 2018. Toen ontstonden er ruime wachttijden aan een aantal stembureaus in de Brielpoort.”

In Deinze wordt er elektronisch gestemd, in Zulte op papier. Er worden geen telbureaus ingericht in Deinze voor Deinze, maar wel 18 telbureaus en 3 kantonhoofdbureaus voor Zulte in Deinze. Op zondag 26 mei 2019 kan er in Deinze gestemd worden tussen 8 en 16 uur.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Tony Dubois

    In de Brielpoort kunnen ze beter de stembureau's rug en rug zetten in het midden van de zaal en aanschuiven via de buitendeuren links en rechts van de zaal. Dan weet je tenminste in welke rij je moet staan en is er minder volk binnen in de zaal.