Meidagen 1940 herdacht in Vinkt

In Vinkt werden zondag de meidagen 1940 herdacht.
Anthony Statius In Vinkt werden zondag de meidagen 1940 herdacht.
In Vinkt werden zondagmiddag de meidagen 1940 herdacht. Zoals ieder jaar werden kransen neergelegd aan het monument en de muur der getuigenissen.

Tijdens de meidagen 1940 worden de oorlogsslachtoffers uit WOII herdacht. In dat jaar vielen in Meigem 30 en in Vinkt 84 slachtoffers. De plechtigheid in Vinkt startte met een gebedsdienst in de Sint-Bartolomeuskerk en aansluitend gingen de meer dan honderd aanwezigen naar het monument en de muur der getuigenissen. Er werd een dodenappel voorgelezen voor de martelaarsdorpen, de burgerlijke slachtoffers en de militaire slachtoffers. Daarna volgden toespraken van onder andere het stadsbestuur en de Verbroedering der Ardense Jagers. De kinderen van de Vrije Basisschool brachten een bloemenhulde, er werden kransen neergelegd en na de bloemenhulde van het publiek werden nog vaderlandse hymnen gespeeld door Eendracht en Verbroedering, de muziekmaatschappij uit Vinkt.

Vaandeldragers aan het monument in Vinkt.
Anthony Statius Vaandeldragers aan het monument in Vinkt.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.