Meer dan uur aanschuiven op E40 richting kust na twee ongevallen

Er staat een lange file op de E40 richting kust.
Vlaams Verkeerscentrum Er staat een lange file op de E40 richting kust.
Door twee verschillende ongevallen op de E40 richting kust is het lang aanschuiven vanaf Gent. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum, dat kustverkeer aanraadt alternatieve routes te zoeken. Een motorrijder werd naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere verzorging. 

Deze voormiddag gebeurde er een ongeval op de E40 ter hoogte van Nevele. Daarbij waren drie voertuigen betrokken, maar vielen geen gewonden. Niet veel later vond in de staart van de file een tweede ongeluk plaats: een motorrijder reed daar in op een personenwagen. Nog eens twee wagens liepen hierdoor schade op. Hulpdiensten brachten de motard voor verdere verzorging over naar het ziekenhuis. Over de ernst van zijn verwondingen is voorlopig nog geen duidelijkheid. 

Zowel de linker- als de middenrijstrook richting kust zijn momenteel afgesloten. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt het verkeer over lange afstand aan omleidingen te volgen. Wie van Antwerpen naar de kust wil met de wagen kan beter de E34 nemen. Van Gent naar Brugge rij je beter via de E17 en de E403, of via de R4 en zo de E34. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • leen hanssens

  Een dagje zee, t'is meer een dagje file.

 • Sander Gijs

  Sterkte iedereen die daar aan het wachten is en ook diegene die gebotst hebben, heel veel sterkte.

 • Van Eersel Guy

  Altijd leuk om je weekend op te vullen.

 • martine maertens

  Maar blijf toch allemaal thuis hé !