Meer dan 11.000 leners in bibliotheken van Deinze en Landegem

Enkele krantenlezers in de bibliotheek van Deinze.
Anthony Statius Enkele krantenlezers in de bibliotheek van Deinze.
Het aantal leners in de bibliotheken van Deinze en Landegem zit in stijgende lijn. “Het aantal actieve leners is  vorig jaar gestegen tot meer dan 11.000 en het aantal ontleningen tot 234.454. Dit betekent dat iedere inwoner gemiddeld zes boeken per jaar leest”, zegt cultuurschepen Rutger De Reu (CD&V). 

2018 was een succesjaar voor de bibliotheken van Landegem en Deinze. Meer dan 120.000 mensen bezochten vorig jaar de twee bibliotheken van de Leiestad. “Dat maakt onze bibliotheken de meest bezochte culturele instellingen van de regio”, zegt schepen Rutger De Reu (CD&V). “We blijven investeren in een uitgebreid aanbod van boeken, maar we bieden ook meer en meer andere activiteiten aan. De bibliotheek van morgen is ook een plaats waar mensen samenkomen om te genieten van literatuur, lezingen en culturele workshops. Ook de betrokkenheid van de jeugd en het inspelen op hedendaagse evoluties, denk maar aan de e-books, staan hoog op onze agenda.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.