Leiepoortrun eindigt met feestje op de Markt

Na het lopen werd er nog een feestje gebouwd op de Markt.
Foto Anthony Statius Na het lopen werd er nog een feestje gebouwd op de Markt.
De drie campussen van de vzw Leiepoort Deinze organiseerden gisteren een Leiepoortrun door de stad. Meer dan 2.000 leerlingen trokken hun loopschoenen aan voor een rondje van 5 kilometer door de drie scholen en om 15 uur werd er afgesloten met een feestje op de Markt.

Alle leerlingen van Leiepoort-campussen Sint-Hendrik, Sint-Theresia en Sint-Vincentius liepen gisteren de eerste Leiepoortrun. Zo'n 2.300 jongens en meisjes trotseerden een lichte motregen en liepen minstens een rondje van 5 kilometer door de drie scholen.

Leerlingenraad

"Dit initiatief is gegroeid bij de leerlingenraad", zegt Katia Monteyne, directrice van campus Sint-Vincentius. "Met deze activiteit willen we de verbondenheid tussen de verschillende campussen versterken en in de kijker zetten. Deze run kadert tegelijk in een Europees project van Erasmus+, YELP, wat staat voor Young Europeans Learning about Politics. Het YELP-project omvat een resem activiteiten gespreid over drie schooljaren. Vorig schooljaar werden op Leiepoort campus Sint-Vincentius al verkiezingen georganiseerd in echte stemhokjes en geheel volgens de regels van het stemmen. Daarnaast vond in de vier deelnemende landen een Dance for the Climate plaats met als doel jongeren bewust te maken van de klimaatproblematiek. Voor de European Awareness Run wordt er samengewerkt met de steden Lissabon, Leipzig en Praag, waar de betrokken scholen ook deze run organiseren." Na de run verzamelde iedereen op de Markt in Deinze om samen het logo van Leiepoort te vormen. Enkele lokale DJ's kregen de jonge menigte al snel aan het dansen. (ASD)