Leerlingen Sterrebloem houden Schrijf-ze-VRIJdag op Rheinbachplein

De leerlingen van De Sterrebloem met hun brieven op het Rheinbachplein.
Anthony Statius De leerlingen van De Sterrebloem met hun brieven op het Rheinbachplein.
De leerlingen van De Sterrebloem in actie op het Rheinbachplein.
Anthony Statius De leerlingen van De Sterrebloem in actie op het Rheinbachplein.
De leerlingen van ervaringsgerichte basisschool De Sterrebloem uit Meigem engageren zich voor de actie Schrijf-ze-VRIJdag van Amnesty International. De jongens en meisjes van leefgroep 4 installeerden zich woensdag op het Rheinbachplein met brieven en naaimachines. “Onze slogan is ‘Laat ze niet stikken!’ en daarom stikken we een lange vlaggenlijn om op te hangen in de stad”, zegt Bloeme Godderis (11). 

De bezoekers van de woensdagmarkt in Deinze werden op het Rheinbachplein aangesproken door enkele mondige jongens en meisjes van De Sterrebloem. Ze organiseerden er hun eigen Schrijf-ze-VRIJdag-actie en met hulp van de stad Deinze overhaalden ze heel wat passanten om brieven te schrijven en te ondertekenen.

“We schrijven voor Atena Daemi, dat is een Iraanse mevrouw die zeven jaar gevangenisstraf moet uitzitten omdat ze voor haar mening opkwam”, vertelt Bloeme Godderis. “Atena voert strijd tegen de doodstraf in Iran. Daarom zit ze nu al twee jaar in de gevangenis en daar wordt ze slecht behandeld. Ze krijgt nauwelijks eten en drinken, geen frisse lucht en daardoor is ze deels verlamd geraakt. Door zoveel mogelijk brieven voor Amnesty International te schrijven hopen we dat ze vrijkomt.”

“We hebben ook naaimachines meegebracht omdat we alle brieven aan elkaar willen stikken. Onze slogan luidt immers 'Laat ze niet stikken!' Met deze actie doen we ook mee aan een wedstrijd van Amnesty International en de winnaar krijgt op vrijdag 26 oktober een optreden van SLM cadeau”, besluit Bloeme.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.