Leerlingen Sint-Hendrik in de bres voor Fair Trade

De leerlingen schreven boodschappen op grote rollen behangpapier.
Anthony Statius De leerlingen schreven boodschappen op grote rollen behangpapier.
De leerlingen schreven allerlei boodschappen op grote rollen behangpapier.
Anthony Statius De leerlingen schreven allerlei boodschappen op grote rollen behangpapier.
De leerlingen van Leiepoort campus Sint-Hendrik hebben in het kader van de Fair Trade-week actie gevoerd voor meer eerlijke handel in het Zuiden. Als slotmoment schreven 700 leerlingen grote pamfletten vol met boodschappen en tekeningen voor eerlijke handel voor de cacaoboeren in het Zuiden.

In het kader van de Fair Trade-week heeft de school Leiepoort campus Sint-Hendrik een bewustmakingsactie georganiseerd rond het thema eerlijke handel voor de cacaoboeren in het Zuiden. "De Leerlingen kregen de kans om kennis te maken met het belang van eerlijke handelsregels", zegt directrice Karla De Ruyck. "Ze maakten ook kennis met de eerlijke chocolade van de Oxfam Wereldwinkel en ze verkochten meer dan 600 repen chocolade. Die opbrengst gaat integraal naar de Voedselbank van Deinze."

"Ondertussen konden ze tijdens de middagpauzes en tijdens klasmomenten onder begeleiding van leerkrachten en de Fair Trade-werkgroep boodschappen, teksten en tekeningen schrijven op de achterzijde van oude rollen behangpapier. Zo hebben meer dan 700 leerlingen 37 rollen volgeschreven - goed voor 370 meter - en met deze grote pamfletten gemaakt deden zij tijdens een slotmoment op de speelplaats nog eens een oproep voor eerlijke handel en solidariteit met de cacaoboeren."
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.