Leerlingen Gottem maken speelgoed voor het goede doel

De leerlingen van Gottem met hun zelfgemaakt speelgoed.
Anthony Statius De leerlingen van Gottem met hun zelfgemaakt speelgoed.
De leerlingen en leerkrachten van de tweede en derde graad van basisschool De Kerselaar uit Gottem hebben speelgoed gemaakt voor het goede doel. Hun creaties werden overhandigd aan vzw Contactcentrum Deinze, verdeling Voedselbank.

De leerlingen van Gottem deden dit echter niet alleen. Het initiatief kwam van Eden Deconinck en Laura Lassuyt , twee derdejaarsstudenten Lager Onderwijs aan de Katholieke Hogeschool VIVES Campus Kortrijk en Tielt. In het kader van hun eindwerk legden zij de focus op het thema ‘ondernemingszin’.

De leerlingen van de basisschool van Gottem gaven aan dat ze graag iets wilden betekenen voor de kinderen rondom hen, die het wat moeilijker hebben. Zo kwam men terecht bij het zelf ontwerpen van speelgoed. De leerlingen legden zelf contact met Marc Kint van de vzw Contactcentrum Deinze, verdeling Voedselbank en het  speelgoed werd in aanwezigheid van onderwijsschepen Trees Van Hove (CD&V) overhandigd op vrijdag 24 mei op de basisschool zelf. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.