Leerlingen Erasmusatheneum leren stemmen

Deze leerlingen van Erasmusatheneum Deinze brengen hun stem uit.
Anthony Statius Deze leerlingen van Erasmusatheneum Deinze brengen hun stem uit.
De verkiezingen zijn donderdag al van start gegaan in de school Erasmus Deinze. De leerlingen van het vijfde, zesde en zevende jaar kregen er een workshop rond de nakende Vlaamse, federale en Europese verkiezingen van zondag 26 mei en achteraf mochten zij hun stem uitbrengen. Anoniem uiteraard, zoals in het echt.

In het GO! Erasmusatheneum Deinze gaan de leerlingen niet onvoorbereid naar het stemhokje. De school organiseerde donderdag een vijf uur durende workshop rond de nakende verkiezingen van zondag 26 mei. 

“Een aanzienlijk deel van onze laatstejaarsstudenten mag volgende week zondag voor het eerst gaan stemmen, maar ook de andere leerlingen willen we al zoveel mogelijk nuttige info meegeven voor later”, zegt directeur Susan De Coninck. “Daarom organiseerden we voor de leerlingen van de derde graad ASO, BSO en TSO deze workshop. De jongens en meisjes maakten kennis met de regio’s waarvoor ze moeten kiezen, bekeken programmapunten en gingen na wat ze belangrijk vinden. We leerden hen ook kennismaken met minder bekende partijen zoals DierAnimal en BUB. Alle leerlingen kregen een oproepingsbrief en met die brief en hun identiteitskaart in de hand mochten zij anoniem hun stem uitbrengen. De resultaten zullen vergeleken worden met de verkiezingsuitslag van zondag 26 mei. Zes jaar geleden organiseerden we ook zo’n workshop en toen kreeg De Piratenpartij het grootste aantal stemmen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.