Leerlingen De Sterrebloem helpen boompjes planten

De leerlingen van De Sterrebloem planten boompjes in de Zeverenbeekvallei.
Foto Anthony Statius De leerlingen van De Sterrebloem planten boompjes in de Zeverenbeekvallei.
Enkele leerlingen van De Sterrebloem uit Meigem hebben gisterenochtend Natuurpunt Deinze-Zulte geholpen bij het aanplanten van een bomenrij in de Zeverenbeekvallei aan Zeveren Planke.

Natuurpunt Deinze-Zulte is volop bomen aan het planten in de streek. Onlangs werd nog drie hectare bos bestaande uit zwarte els, zomereik, meidoorn en Gelderse roos aangeplant in de vallei van de Vondelbeek in Wontergem. Gisterenochtend gingen ze aan de slag in Zeveren, maar kregen hierbij hulp van de leerlingen van school De Sterrebloem.


"Aan Zeveren Planke planten we een houtkant aan bestaande uit 85 zwarte els-bomen", zegt Koen Houthoofd van Natuurpunt. "Ze verbinden het wandelpad met onze vogelkijkhut wat verderop in de vallei. Het doel is om meer kleine vogels, zoogdieren en zelfs vlinders naar dit gebied te krijgen. Vroeger stonden hier heel wat houtkanten, maar die werden allemaal gekapt na WOII. We proberen er zoveel mogelijk opnieuw te planten en we zijn blij dat de school ons een handje wil helpen. Zo leren deze kinderen al op vroege leeftijd het belang van deze bomen", besluit Koen Houthoofd. (ASD)